Kater CMS sistem izbrati (sistem za upravljanje vsebin)?

Če imate željo zagnati novo spletno stran ali pričeti z pisanjem blogov, je priporočljivo, da se prej pozanimate o možnostih izbire sistemov za upravljanje vsebin – CMS sistem. Do nedavnega je bilo pri nadaljnem urejanju spletnih strani vse odvisno od samega oblikovalca, ki je spletno stran ustvaril.

CMS sistem je danes temelj na podlagi katerega so izdelane spletne strani, zaradi tega je pomembno, da oblikovalcu poveste, kakšen sistem želite uporabiti pri spletnem oblikovanju. V nadaljevaju bodo predstavljeni najpogosteje uporabljeni sistemi za upravljanje vsebin.

Wordpress CMS sistem

#1: WORDPRESS

Trenutno najbolj razširjen in priljubljen CMS sistem.

Wordpres je najbolj popularna ter najpogosteje uporabljena platforma za izdelavo spletnih strani. Priljubljen je, ker omogoča hitro inštalacijo, visoko možnost prilagoditev ter ima visoko podporo oblikovalce. Z njem je uporabnikom lažje dodati funkcionalnost ter dizajnerske elemente k njihovim standardnim blogom. Takšen cms sistem je bil zgrajen, da uporabniku ponudi tudi visok njivo zmogljivosti ter zaščite. Wordpess cms sistem uporabljajo tako začetniki, kot tisti z več izkušnjami, saj ga je možno inštalirati na vsak račun. Karkoli želite doseči je WordPress odlična izbira, saj je multi funkcionalna platforma, ki omogoča dosego visoke kakovosti spletnih strani.

Drupal sistem za upravljanje vsebin

#2: Drupal

CMS sistem primeren za zahtevnejše uporabnike.

Drupal velja za bolj napreden cms sistem, ki omogoča razvijalcem ustvarjati ogromne spletne strani z več kot stotimi stranmi ter je prilagodljiv za večji volumen uporabnikov. Uporablja se ga za ustvarjanje bolj kompleksnih ter interaktivnih podjetniških ter vladnih spletnih strani, vendar ga je možno uporabljati tudi za bloge. Takšen cms sistem je prijazen, mobilen ter predstavlja bogato pridobitev pri oblikovanju spletnih strani saj je z njem lažje upravljati večje število vsebin. Omogoča tudi možnost pojava oglasov.

CMS Concrete5

#3: Concrete5

Izbran za CMS sistem, katerega uporablja U.S. Army MWR

Concrete5 je bil, kot sistem za upravljanje vsebin predstavljen leta 2009 in od takrat naprej cveti. Z njim se enostavno upravlja, z lahkoto se ga inštalira, upravlja stil spletne strani, ki dobro izgleda na vsaki napravi. Fokusira se na zagotavljanje marketinških orodji, nadzornih orodji ter medijskih orodji za lažje upravljanje. Primeren je za vsaakega, ki si želi elegantno in enostavno oblikovanje.

Joomla

#4: Joomla

Drugi najbolj razširjeni sistem za uporavljanje vsebin na svetu.

Joomla podpira miljone spletnih strani, vse od večjih podjetji, velikih ter do neprofitnih organizacij. Kar se tiče lahkotnosti upravljanja, se ga vmešča med WordPress in Drupal. Najbogosteje ga uporabljajo manjša do srednje velika podjetja, vendar je z njim možno ustvariti vse različne tipe spletnih strani, kar omogoča njegova visoka prilagodljivost. Joomla se uvršča pod uporabnikom prijaznen cms sistem, s katerim je možno na lahkotni ravni urejati spletne strani. Uporabnikom omogoča širok spekter možnosti s katerimi lahko oblikujejo spletno stran.

spletne trgovine cms Magento

#5. Magento

Spletne trgovine

Je CMS sistem, ki zahteva veliko časa za razvoj. Predvsem je namenjen spletnim trgovinam in je v primerjavi z Drupalom in WordPressom manj razširjen, ima pa še vseeno veliko skupnost razvijalcev / spletnih oblikovalcev, ki si med seboj ponujajo nasvete ter podporo. Omenjeni CMS sistem je primeren samo za tiste uporabnike, ki imajo več izkušenj iz področja ali so pripravljeni nekoga dodatno zaposliti, ki bi opravljav s takšnim sistemom. Predstavlja visoko stopnjo težavnosti pri opravljanju.

Skozi članek je razvidno, da obstajajo mnogokateri napredni sistemi za upravljanje spletnih vsebin. Pri odločitvi kater CMS sistem izbrati za postavitev spletne strani, je priporočljivo sestaviti seznam zahtevkov, kaj vse potrebujemo na strani in se potem na podlagi teh odločiti za enega.